Over Eindhoven

De meeste buitenlanders zullen al veel weten over de internationale giganten zoals; Philips, ASML en NXP. Maar ook Brainport en de High Tech Campus zijn internationaal bekend. En niet te vergeten de voetbalclub PSV, een van Europa’s beste voetbal teams. Cultureel staat de regio Eindhoven ook op de kaart. Dit wordt met name vertegenwoordigd door het Van Abbe museum met haar moderne kunst. Of de Design Academy Eindhoven, bekend als één van beste design opleiding in de wereld. Veel sportfaciliteiten zijn op een hoog niveau beschikbaar.

Maar de regio Eindhoven heeft veel meer te bieden. Eindhoven en Helmond (automotive industrie) zijn de grootste steden en beide steden hebben een groen karakter en hebben een grote keuze aan restaurants, bars, winkels en culturele locaties. De omgeving, de regio Eindhoven is bezaaid met schilderachtige dorpjes zoals Nuenen, Son en Breugel en Geldrop. Er zijn veel bossen voor degenen die houden van de natuur en het platteland.

Nederlandse steden, zoals Utrecht, Amsterdam Rotterdam en Maastricht zijn allemaal te bereiken binnen 1 tot 1.5 uur met de trein of auto. Steden in naburige landen, zoals Brussel, Antwerpen, Aken en Düsseldorf zijn eveneens dicht bij. Daarnaast wordt Eindhoven Airport steeds belangrijker en groter en van hier uit zijn de bestemmingen zoals Parijs, Milaan, Barcelona, Londen en Rome zijn allemaal binnen handbereik.
De regio Eindhoven is een van de groeikernen van de Nederlandse economie.Meer informatie
Huren in Eindhoven en wat u moet weten
Extra kosten, heffingen en belastingen